Menu
Gildia Pióra na Patronite

konstelacje gwiazd

wzbij się w górę
ku nieba błękitowi
na skrzydłach utkanych
miłości literami
a łez kropelki wraz z deszczem
niech zroszą kwiaty
by one kolorami żywymi
mówiły o uczuciu
które nigdy nie zgaśnie

wzbij się w górę
tam
ku gwiazd konstelacjom ....

159 500 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    14 April 2012, 10:01

    "Poprzez konstelacje gwiazd,
    Poprzez jasną zieleń traw,
    Poprzez noc i poprzez dzień,
    Możesz poprowadzić mnie."

    Tak mi jakoś zagrało do Twoich wersów...
    Jeszcze raz zatem, miłego... ;)