Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyprzedzić czas

Wyzwanie rzucone, kiedyś nastać musiało;
By z Twego wnętrza ciśnienie uleciało.

Słowami wielbisz opowiadać;
słowami musisz się teraz spowiadać.

Chciałeś, to masz…

Kiedy to czas wyjaśnień nastanie;
co wtedy powiesz, co poczniesz?

Chyba nie powiesz, że boisz się prawdy;
czas stawić temu czoła, czas być twardym.

Wystarczy tylko zrozumieć, że aby było po myśli Twojej;
Skończ się zadręczać, zacznij dbać o przyszłość swoją i jej.

8687 wyświetleń
65 tekstów
0 obserwujących
  • Michaelus

    10 March 2010, 22:02

    Świetny wiersz^^

    Szkoda, że nie mogę jeszcze dodawać plusików...

  • Joguś

    10 March 2010, 21:41

    ładne :)