Menu
Gildia Pióra na Patronite

W Y Z N A N I E


WYZNANIE!

Dziś w końcu
Ci wyznaje
dlaczego
tyle razy
na Twej drodze
staje
mając wielkie
nadzieje
że zrozumiesz mnie
-a nie wyśmiejesz.

Tak chciałabym
choć raz!
W Ciebie
wtulić swą twarz.
Poczuć znów
Twój zapach
i zapomnieć
o dzielących nas
latach...

Chciałabym
lecz cóż?
nie przytulisz
mnie już.
Wiem, że wiele
wiesz o mnie
ja o Tobie
znacznie mniej.
Wiem jednak to także
że nie możemy
być razem
- choć ja wciąż
o Tobie tak marzę!

Minęło tyle lat
od tamtego czasu
- właściwie nie
wiadomo o co robię
tyle hałasu.
Patrzyłeś mi wtedy
w oczy tak
jakbyś się domyślał
wszystkiego
i że ja...
lecz nic nie zrobiłeś.
Dlaczego?
Uczucie się we mnie
ów kotłowało
a Ciebie mi było tak
mało!
Pytałeś co mnie
tak męczy.
- Dziewczyno w końcu się
zadręczysz!
- mówiłeś cicho to mi,
a ja marszczyłam
tylko brwi,
wzruszałam
ramionami,
odwracałam twarz.
Milczałam
niczym głaz.
Słowa grzęzły
gdzieś w gardle,
-lepiej nic nie mówić
bo jakże tak jakże..
-myślałam wtedy! -
Domyśl się Kochany
Lepiej milczeć
niż zostać wyśmianym.
Gdybyś wiedział
to byś tak nie siedział.
Tylko porwał mnie w ramiona
- szeptał może
- jesteś moja.

A teraz gdy
oczy zmrużę
widzę Twą czuprynę...
pamiętam każdy
dzień razem.
i choć nie mam
żadnej właściwie
nadziei
- za dużo nas przecież
dzieli
A ja dalej
o Tobie
marzę!

A czas pokaże!

18.02.2007 23:15
***
Bo to była moi mili
miłość o jakiej się śni
nie zapomnę żadnej chwili
choć serce spokojnie śpi...
I choć to uczucie było spokojne
a nie takie jak teraz na wojnie
to jednak często wracam do niej
myślami
i tak sobie wspominam o niej czasami. :)

5/01/2014 12:22

Dedykuję to temu, kto był natchnieniem do tych wersów -
wszystkim , którzy nie mogą być z tym jedynym
-NIGDY NIE SPEŁNIONYM NAWET W NAJMNIEJSZYM STOPNIU.!

31 492 wyświetlenia
325 tekstów
5 obserwujących
  • misiek45

    5 January 2014, 16:32

    To bardzo osobiste wyznania Asieńko z pięknym komentarzem poniżej i miłą dedykacją -pozdrawiam serdecznie :)

  • Rikitikitawi

    5 January 2014, 12:49

    Lepiej późno niż wcale ;)