Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Wyznacz mi nowe miejsce
Nadaj nowe imię
Ulep nowe serce
Wyrzeźb nową twarz

a pójdę drogą dotąd nieznaną,
ścieżką, którą wskażą mi Twoje
zmęczone dłonie

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • 15 February 2018, 09:32

    RozaR - Twój wiersz jakby nie było idealnie pasuje do tego powyżej ;-)
    Papużka - Dziękuje

  • Papużka

    15 February 2018, 08:29

    Pełne oddanie... ciekawe strofy.

  • RozaR

    14 February 2018, 19:28

    Oczywiście - wiersz żart :-) - kiedyś napisany

  • RozaR

    14 February 2018, 19:26

    Chcesz być ze mną ?

    To choć za mną

    Będziesz ozdobą w mym ogrodzie

    Jedną z wielu.

    Będziesz mi zabawką o każdej porze

    Gotową na kaprysy moje

    I służącą co odezwać się nie może

    Ty i twoje ciało na własność zabieram

    Więc idź ze mną ?

    A w imię miłości

    Zapomnij o wolności

  • 14 February 2018, 15:31

    RozaR dziękuję, taka była intencja tego wiersza

  • RozaR

    14 February 2018, 15:26

    Nie wiem jaka była inspiracja- instynktowna lub też inna ? Ważne jest że wiersz - deklaracja ukazuje mało dostrzeganą ale chyba najistotniejszą a do tego piękną postawę kobiety , pełną oddania oraz lojalności.