Menu
Gildia Pióra na Patronite

wyzbyć się uczuć - gdy serce przestaje
już teraz
- czuć i bić -
krzycz - gdy brak ci sił - by żyć
nie czuć chcesz nic - wolność od zła i dobra
nić - która niegdyś łączyła w szwach całość
w strzępach została złożona
- zgaszona ostatnia pochodnia -

pustka w źrenicach
w duszy grana pogrzebowa melodia
wiatr ostoją na skrawku ciała
postać przykryta kołdrą
nasilającego się bólu

spoczywaj w pokoju za życia
umarł w oczach nędznik
odchodzi w dal zapomniany
wczorajszy wdech w płucach
nie będzie jutra jak wczoraj
wiara to głupota ludzka

nie mieć odwagi spojrzeć do lustra
najgorsze co mogło się stać
zaczynać od nowa płynąc w pław
przeżarty przez strach
milczy

uwięziony
zrozpaczony
człowiek
zdradzony przez siebie samego

17 061 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!