Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nowe Życie

Wyzbyć się egoizmu lecąc do gwiazd
Wyzbyć się pragnień sięgając nieba
Wyzbyć się zazdrości ufając czystym sercem
Wyzbyć się mściwości nie czyniąc zła

Pomimo przeciwności losu - ufaj
Pomimo przeciwności losu - uwierz
Pomimo przeciwności losu - kochaj
Pomimo przeciwności losu - nie poddawaj się

Życie jest zbiorem pojedynczych momentów
Życie jest spotkaniem niebanalnych istnień
Życie jest melodią z tysiąca dźwięków
Życie jest drogą do spełnienia marzeń

3686 wyświetleń
28 tekstów
0 obserwujących
  • awatar

    24 March 2014, 13:14

    prosta recepta na życie, jak z psalmu starotestamentowego