Menu
Gildia Pióra na Patronite

Włamanie

Wyważyłeś drzwi
Do mojego wnętrza
Wtargnąłeś tak niespodziewanie
Niczym złodziej w ciemną noc

Ukradłeś resztki pewności siebie,
Zostałam niemalże z niczym.

Z łez i fragmentów nadziei
Próbuję odbudować
Na nowo mury
Swojego Ja

Bezskutecznie...

Okruchy cegieł
Spadają w przepaść przyszłości

A ja
Tuląc w łóżku kaiken
Czekam na to co przyniesie czas

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • 28 December 2017, 20:56

    Dziś używa się futokoro-gatana, dawny zapis (kwaiken) może zostać odebrany politycznie. ;)
    Kruche Ja kobiety mocniejsze jest od skały, da się odbudować, a złodzieja pogoń tym scyzorykiem. :))
    Ładny tekst.
    Miłego wieczoru. :))

  • fyrfle

    28 December 2017, 18:38

    Lepiej budować się z sieci niż z murów.

  • szpiek

    28 December 2017, 17:52

    Całkiem niezły tekst