Menu
Gildia Pióra na Patronite

wytrwałość
nie oznacza że nigdy nie upadniesz
lecz że zawsze wstajesz
i idziesz naprzód

lojalność
gdy na rozstajach
nie przystajesz ani na moment
nie pragniesz pójść na skróty
nawet jako jedyny
ale wciąż podążasz drogą właściwie ci wyznaczoną
mimo jej wciąż zaskakującej cię krętości

sukces
nie dopiero po dotarciu do celu
lecz nawet wtedy
gdyby przyszło ci skonać w pół drogi
z głową podniesioną ku niebu
i pogodą ducha
szepcząc z ironicznym uśmiechem:
odpocznę sobie troszkę

<09.04.2011>

10 957 wyświetleń
85 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!