Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

Wytnę z fotografii oddech twój
byś był na zawsze blisko mnie…

Pod osłoną nocy
gdzie gwiazdy piszą swe wiersze
tulę do snu twoje powieki
zamknięte dla świata
ale nie dla mnie…

W krainie pragnień
gdzie emocje się rodzą
szkicuję wciąż twój obraz
obdzierając z szat
realnej rzeczywistości

Tam gdzie księżyc
zatapia swe lice
poranna rosa budzi zmysły
spotykamy się bezustannie
w międzyczasie istnienia…

49 607 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • Inel

    30 October 2012, 20:27

    spotykamy się bezustannie
    w międzyczasie istnienia…

    Trafiło. Na wylot. Do duszy i serca. ;)
    Pięknie tu u Ciebie. Rozpływam się. ;)
    Pozdrawiam,
    M. ;)

  • Albert Jarus

    26 October 2012, 14:02

    rozmarzyć się i zasnąć :)

  • miramija

    23 October 2012, 18:58

    Piękny wiersz...

  • Gaia

    23 October 2012, 17:41

    Kraina pragnień pieśnią zachwyca wplecioną w wersy Twojego wiersza Joasiu :)

  • misiek45

    23 October 2012, 15:13

    Piękny wiersz, gdzie gwiazdy piszą swe wiersze ale Twoją ręką-pozdrawiam serdecznie Joasiu:)

  • Seneka 18

    23 October 2012, 13:52

    Masz piękną duszę...

  • agniecha1383

    23 October 2012, 13:36

    Płynę czytając...pięknie...
    pozdrawiam:)

  • 23 October 2012, 13:29

    Wiersz taki subtelny...a robi mocne wrażenie.

  • Elizabetta

    23 October 2012, 11:18

    Bardzo romantyczny wiersz...eh :))