Menu
Gildia Pióra na Patronite

pac!

wyszukanych słów potoki
płyną w zwyczajności
niczym precyzyjność kształtu kamienia
do mojej wysłużonej procy
który znalazłam w kamieniołomach

opustoszały głupie myśli
tracąc tożsamość głupstwa
wyfrunęły przez okiennice chwilowej hipnozy

pieniądze
o durne pieniądze!
została po was tylko karta kredytowa
nie przydatna całkiem
narazie
wszystko mam w portfelu
a w głowie PIN

neurony
o durne neurony!
czasem z was nie ma zysku
a straty i owszem
kolejny krach na giełdzie mózgu
następnym razem zainwestuje w rozum serca
zamiast w serce rozumu
będzie bezpieczniej

pac!
czas poszukać następnego kamienia

29.01.2011

10 957 wyświetleń
85 tekstów
8 obserwujących
  • Bogdan Z

    17 February 2011, 23:59

    kapitalnie dobierasz słowa :) jest co czytać :)