Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 6 March 2021

droga

wyszłam przed dom
chciałam pobyć bliżej
choć przez chwilę
zaciągnąć się powietrzem -
i zapachniało zaproszeniem do drogi

księżyc od zachodu podświetlił myśli
i psy od zachodu jak w nagonce
skierowały wzrok mój ku wschodowi -
nadały kierunek

nad domem Wielki Wóz
dyszlem ustawiony na wschód
gotowy do drogi -
otuliłam się ciaśniej płaszczem

od zachodu Ori szepnął -
zaraz koniec lutego
odniknąć wkrótce będę musiał od ciebie
a Wielki Wóz to taksówka w prezencie

a ja wiem
że u mety tylko drgnienie kącika ust mnie czeka
zniecierpliwienie...
a w oczach -
nawet… nie zeszłoroczny śnieg...

21.02.2021, 23.00-23.05

33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących
  • onejka

    7 March 2021, 10:32

    Przeeeepiękny wiersz Moniczko ❣️

    • Monika M.

      7 March 2021, 12:22

      Ach, bo Orion widoczny na niebie. Ostatniej nocy też jeszcze był:).

  • Monika M.

    6 March 2021, 00:25

    Gdzie? Gdzie?
    :)

  • 6 March 2021, 00:15

    Ale nowy śnieg się pojawia...
    Gratulacje. :))

  • Monika M.

    5 March 2021, 23:15

    Oooo... niezbadane są ścieżki. Znaczy... drogi...
    Mabo, miło mi, że tak spodobała Ci się moja wieczorna droga. Wszystko tak faktycznie się wydarzyło.
    :)