Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wysyłam Ci wiosenną pocztą
dedykacje lekką niczym motmotyla lot,
taką jedyną by tylko
wiatr ją czasem przeczytał ,
lekko zabarwioną wilczą jagodą
z wersami słów jak miłosny rytuał.
Zmartwienie jedyne to
czy zechcesz otworzyć kopertę
lub czy
zapis sercem odczytać.
Przesyłam Ci tę jedyną
w tym i innym czasie
dedykacje
byś wiedziała
iż kolczasta jeżyna też niewinnością kwitnie
a czas pokaże czy
poczta motyla
będzie delikatniejsza
niż twa jedwabna szyja,
czy myśli w niej zawarte
są warte oczu i serca
oraz
czy kwitnące poziomki zrodzą się owocami z upragnionej łąki...

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!