Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Tacy byliśmy jeszcze wczoraj

wysyłaliśmy miliony biedronek po cud
a niebo niewzruszone czekało
za młodzi byliśmy na szczęście z góry

wieszaliśmy tony zakochanych kłódek
a most niepokojąco trzeszczał
za szybko oddawaliśmy się pod klucz

dziś wierzymy w stany urojone
od święta
i powszednie powroty do domu
na poważnie
bierzemy się za siebie jak za chleb

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!