Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wystarczy..

Wystarczy mieć to co niezbędnie potrzebne.
Zmagać się ze sobą - bogactwo czy nędza.
W ubóstwie bytowania rozsądnie spędzać
czas, spoglądać na loty ptaków podniebne.

Złoto zamykać w milczeniu, srebrną mową
dzielić się z przyjacielem. Przebywać blisko
błąkających się, co zagubili wszystko,
oprócz własnej godności. Wciąż na nowo

odkrywać naturę, trwać w pogodnej myśli.
Zwątpienie zamieniać na radość istnienia.
Doznać przynajmniej raz uczucia stworzenia
swojego marzenia, co we śnie się przyśni.

33 500 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!