Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Senne marzenie "

Wyśniona noc...
marzeniami jak purpurą zdobiona,
wśród tej nocy, Twoja postać
tak mi bliska i tak mi droga.
Miłosnym pragnieniem osnuta,
tęsknotą moją otulona
stała się świątynią i majestatem.
W blasku Twoich oczu, mój blask
przygasa,
wśród Twoich słów moje słowa
jak szept...cichną,
w Twoim sercu moje serce
delikatnie się skryło,
by nocą, piękne marzenie
o Tobie spełniło.
Niech z ust moich spłyną
wszystkie pocałunki tego świata,
które złożę na Twoim obliczu,
i serce swoje w świątyni
składam,
niech będzie wspomnieniem
kiedy jak ten sen...przeminę.
Wyśniona noc...
marzeniami jak purpurą zdobiona,
dla Ciebie...
jak moja miłość...przeznaczona.

54 903 wyświetlenia
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    19 July 2012, 21:05

    Kasiu, już nawet o tym wierszu zapomniałam, zwłaszcza, że to jeden z pierwszych...nieudolnych :)
    a teraz wiele z nich poprawiać dla wydawcy muszę...
    Ale jeśli szczerze piszesz....dziękuję :)

    A sen często...jawą się staje, kiedy dwoje ludzi...w miłości nawet niecierpliwej za sobą...pięknem podążają.... czego i WAM życzę...:):):)