Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Wyskrobali niebu sześć kolorów
siódmy podeptali
uciemiężeni, idole i święci inaczej

dołożę im jeszcze dwie szóstki
te, jeszcze nieskreślone losem
potem rozłożę biało czerwony parasol
i poczekam na słońce

długo jeszcze
jeszcze długo będę patrzył
jak niebo okradzione płacze

18 712 wyświetleń
138 tekstów
60 obserwujących
  • Bromba

    18 September 2020, 17:49

    Bo to męczennicy tacy na zamówienie.
    Wiersz treściwy. Do serca biorę.

  • RedRose

    17 September 2020, 15:38

    Przypomniał mi się niedawno emitowany 'Omen'.
    Masz trochę miejsca? U mnie też pada :)

    od lontano, Bromba, Hares