Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Wyrzuty sumienia to naturalny element straty..."

Wszystko było nie tak...
nie tak miało być
Drzewa miały być kwitnące
a słońce zachwycać promieniami
Wiatr muskać miał skórę
a poranna rosa oczyszczać myślenie
Zrozumienie bez słów
w szczerym głębokim spojrzeniu...

Miało tak być...
a jednak
- na wszystko za późno
nie tak
zupełnie inaczej...

Trzeba było ubierać w słowa
tulić i kochać aż nadto
Każdym zachodem słońca
zamykać dzień ciepłym wyznaniem
być...
zostawiać ślady
upewniać dotykiem
czynem potwierdzać
dać ten czas drogocenny
co ramy potrafi wyznaczać
zakleszczyć śmierć między zawiasami życia
w pauzie chwili utknąć
by nie było tylko wspomnienia...

49 607 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • Babilon

    30 November 2014, 11:46

    Ciekawy wiersz

  • 29 November 2014, 19:06

    Piękne.
    Pozdrawiam. :)