Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kobieta

Teksty z obrazami - Kobieta - kati75
Kobieta - kati75

Wyrywają nam serce
za każdym razem

gdy chcą za nas czuć
biorą sobie nasze życie
każą nam heroicznie znosić
ból ,który ich nie dotyczy

depczą nasze prawa
wmawiają,że to co w" nas"
nie jest nasze

więc czym jesteśmy
my kobiety,matki ,córki?
przedmiotem ,którym można
zamknąć bezkarnie usta

rzeczą,która ma być inkubatorem
osobą,która nie cierpi ?

co wy wiecie o nas
bezduszni ustawodawcy

nie nosicie dziewięć
miesięcy dziecka w sobie

a potem każecie patrzeć
biednej matce na śmierć dziecka
którego,nie może przytulić,wychować

nie ma serca ten ,kto w imię prawa
skazuje kobietę na taki okrutny los.

Wstyd mi za Polskę,za to co się dzieje obecnie.W dobie pandemii,musimy walczyć o swoje prawa!

65 473 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących