Menu
Gildia Pióra na Patronite

Modlitwa na Wielki Czwartek

wyrwij mnie proszę z wciągającego jak dłubanie słonecznika
wiru codzienności ważnych przyziemnych spraw tak mało ważnych
spraw abym mogła wymazać iluzoryczną materię która skupia to czego nie ma
wbij we mnie idealizm wieczny niezmienny i tak mocno realny

pomóż mi znaleźć sens odkrywania niestrawnej codzienności
naucz mnie łapać piękno myśli i zapisywać je w sercu
Dobry Boże przepełniaj mnie nieustannie słodką wiarą
i pamiętaj teraz już wiem szczęście jest tym co mam w środku
nie tym co mnie otacza

1242 wyświetlenia
17 tekstów
0 obserwujących
  • fyrfle

    24 March 2016, 12:19

    Modlitwa o ucieczkę od rzeczywistości.
    Modlitwa o idealizm - nibylandię.
    Pięknosłowie wręcz jego wir.
    Codzienność jest dobra - wystarczy ją tworzyć.

  • krysta

    24 March 2016, 11:23

    Piękna.
    :)

  • 24 March 2016, 10:40

    Dzięki Klaudia, pomodlę się dzisiaj nią za Ciebie.

  • 24 March 2016, 10:30

    Chyba jedna z niewielu pięknych Modlitw... z jakimi przyszło mi się spotkać .