Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Każdy czeka

wyrwijcie mi telefon z rąk
wyrocznię
Nadzieję
kata
listonosza nowoczesności

wyrwijcie bo
nękam skrzynkę i
siebie
liczę daty słowo po słowie
pieszczę stare elektroniczne
listy albo

mówię do zdjęcia
wzrokiem
zdziwiony że nie rozbiłem
ekranu głazami które umknęły
z oczu

wyrwijcie mi telefon lub
serce

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • funeralofheart

    16 March 2016, 22:17

    Badylek - miałem coś konstruktywnego na myśli gdy założyłem sobie ten tytuł. Bo każdy jakoś czeka. Wychodziłem wiele razy ale w momencie gdy wiem, że to moja jedyna droga komunikacji w danym momencie, to trudno z niego zrezygnować

    Kamille - "Każdy czeka" :)

    od Fergus, Sexoh't, Duse
  • 16 March 2016, 13:38

    a dlaczego wiersz ma tytuł ,,Każdy czeka"?
    ja dałabym tytuł,,Czekam"
    i nie chcę się tutaj wymądrzać

  • kamille

    14 March 2016, 10:55

    dobry, mocny wiersz ;)
    choć chyba nikt nie chciałby tego przeżyć...
    pozdrawiam :)

  • 14 March 2016, 09:24

    spróbuj wyjść raz z domu bez telefonu
    i co wtedy ?

  • funeralofheart

    13 March 2016, 23:19

    Dziękuję =)

  • Cris

    13 March 2016, 23:00

    dobry wiersz.
    :)