Menu
Gildia Pióra na Patronite

ś.p. Piotrusiowi...

Wyrwałeś go Panie z naszych ramion
tak nagle
bez znaku zapytania

a przecież kochaliśmy
tak bardzo miłością niestrudzoną

doświadczyłeś od pierwszego
oddechu, złożyłeś na łożu bólu

w niewoli marzeń
bez prawa do spełnienia

tak cicho jak żył
odszedł, w objęcia ojca
niebieskiego...

wybacz więc, że słabi
w tej bezradności naszej

przybici do krzyża
który dźwigał swoją siłą
ponad nami

błądzimy, szukając nadal
jego uśmiechu.

Julka.

30.11/4.12.2012

54 902 wyświetlenia
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    10 December 2012, 22:43

    Dziękuję Panie Leszku za Pana komentarz i zrozumienie. Ma Pan rację.......

    Również pozdrawiam.

  • Niezpomniałem

    8 December 2012, 21:14

    Pani Julio, bardzo wyjątkowy wiersz. A słów nigdy, jeszcze nikt nie znalazł takich, aby wyrazić nimi prawdziwą miłość, albo prawdziwy ból.
    Proszę się trzymać, każdy smutek kiedyś mija.
    pozdrawiam. L.

  • Julka 10

    8 December 2012, 00:26

    Edyto w odniesieniu do uczuć, emocji...ten wiersz to grafomania, bo trudno jest pożegnać kogoś , kto miał zaledwie 17 lat........ Chciałam opisać te pierwsze moje emocje, ale czy można wyrazić je słowem?
    Czy taki ból jest w ogóle do opisania....zawsze zabraknie nam nie tylko liter....

    Pięknie dziękuję..................i pozdrawiam.

  • IceCherry

    7 December 2012, 23:51

    Niesamowicie piękne ostatnie pożegnanie...

  • Julka 10

    7 December 2012, 23:46

    Sol...trafiłaś tą nutką...w moje serce....dziękuję.......za wszystko..... Trzymam się, bo przecież wiesz...

    buziaki....

  • Sol 8

    6 December 2012, 12:26

  • Sol 8

    6 December 2012, 12:23

    :(((( Buziaki droga Julciu z serca ...

  • Julka 10

    6 December 2012, 00:06

    Dziękuję....................................

  • NieBoska

    5 December 2012, 23:34

    Julka, masz nas i masz cudowną miłość, bądź dzielna.

    Pięknie pożegnałaś Piotrusia, niech spoczywa w pokoju.

  • 5 December 2012, 23:19

    "Ból jest chlebem, którym Bóg dzieli się z ludźmi."

    Julko... sercem z Tobą jestem...