Menu
Gildia Pióra na Patronite

zegar

wyrwałam dwie wskazówki
ze starego zegara i wiesz
– teraz wygląda ładniej

czas stanął w miejscu
i nie słychać już nic tylko ciszę
choć to taki przeraźliwy dźwięk

jakby nie było już mnie i Ciebie nie było
i nas nigdy wcześniej

a mówią że to szczęśliwi czasu nie liczą

7488 wyświetleń
56 tekstów
1 obserwujący
  • 7 March 2014, 15:18

    Piękne.

  • RozaR

    11 February 2014, 17:31

    Przyjemne - i takie przekorne. Ja bym nie potrafił wyrwać wskazówek i zdobyć sie na refleksję. Mam trwogę przed burzeniem ładu.