Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śnieżdusze

Wyruszyły już w drogę
To ich czas
Każda inna tak jak dusze w nas
Lecą wirują lekko w walcu
Zanim spadną kołyszą się w swym tańcu
Dusze nasze to ich siostry
Spadły z nieba niegdyś białe
Zachwycają swym pięknym wzorem
lub drżą zmarznięte, szare i małe
Topnieją ulatują przenikają
a potem niewidzialne
tam skąd przyszły wracają

56 980 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!