Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyruszyłem tuż przed świtem

Wyruszyłem tuż przed świtem
by odnaleźć szczęścia bramy
odnalazłem je ukryte
w oczach pięknej damy

Wypatrzyłem Ją wśród tłumu
spośród wszystkich najpiękniejsza
po cichutku i bez szumu
wkradła się do mego serca

Nie spuszczałem Jej z widzenia
gdy tańczyła na parkiecie
podkradałem Jej spojrzenia
jedno, drugie, trzecie

Podczas całej tej zabawy
Jej uwagę poświęciłem
i nie zdając sobie sprawy
miłość w sercu zaszczepiłem

Gdy wróciłem tuż nad ranem
dzień schowałem pod powieki
poprzysiągłem znaleźć damę
i pokochać Ją na wieki.

10 552 wyświetlenia
58 tekstów
6 obserwujących
  • Odchłań

    18 January 2013, 20:14

    więc do zobaczenia na parkiecie ... :) może kiedyś ... gdzieś ...

    http://www.youtube.com/watch?v=Dk9P1RbekwM

    Video Dk9P1RbekwM
  • pepek

    18 January 2013, 20:11

    Czasami się można przekonać że tak, do tego z matematycznego punktu widzenia jest to możliwe ;)

  • Odchłań

    18 January 2013, 20:01

    myślisz że świat jest aż taki mały ? ;)

  • pepek

    18 January 2013, 19:22

    Tańcząc w towarzystwie damy
    całą noc kończąc o świcie
    w głowie miałem takie plany
    by przetańczyć z Nią me życie

    Życzę Ci tego z całego serca, być może i my kiedyś spotkamy się na parkiecie, życie nie takie pisało scenariusze ;)

  • Odchłań

    18 January 2013, 19:10

    i odnalazł on swą damę
    na parkiecie jakich wiele
    ona dała mu swe ranię
    by wytańczyć wspólne cele

    niech mnie... też tańczę na parkietach ... może i ja doczekam się takiego poematu :)

  • pepek

    18 January 2013, 19:03

    Mogę mówić tu o szczęściu
    jak się później okazało
    nie znajdował się w Jej sercu
    co mej duszy radość dało

    Nie ma za co przepraszać każdy komentarz jest mile widziany ;)

  • Odchłań

    18 January 2013, 18:36

    lecz nadzieja ma jest taka
    że przepiękna moja Dama
    tańcząc sobie na bosaka
    nie miała w sercu tego Pana

    przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać :)

  • pepek

    18 January 2013, 17:51

    @Odchłań Dziękuję bardzo za bardzo miły i optymistyczny komentarz, mam nadzieję, że słowa w nim zawarte znajdą swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości ;) Pozdrawiam :)
    @PraJaszczur Rzeczywiście, trafne spostrzeżenie ;) lecz dodam jeszcze...

    zapomniałem wspomnieć przecież,
    że wspomniana wcześniej dama
    tańcząc sobie na parkiecie
    była w towarzystwie Pana...

  • 16 January 2013, 17:45

    ładne
    przypomina
    Więc można kochać i nie wiedzieć o tem?
    Po przypadkowym, najkrótszym spotkaniu
    Dłoń sobie wzajem podać w pożegnaniu
    I w dusz spokoju odejść - z bezpowrotem...
    L.Staff
    pozdr.

  • Odchłań

    16 January 2013, 14:36

    Gdy odnajdziesz swoją Damę
    i otworzysz serca bramę
    Ona kochać ciebie będzie
    o każdej porze dnia i nocy oraz wszędzie

    świetnie to napisałeś pozdrawiam :*