Menu
Gildia Pióra na Patronite

Różyczka

Wyrosła róża w przepięknym sadzie
Lecz tu pozostac nie może
Pośród zieleni płatki rozkłada
W pięknym różowym kolorze

Ale to miejsce nie jest dla ciebie
Kolcami ranisz owoce
Wabisz motyle barwne do siebie
Powinnaś rosnąc w ogrodzie

Wyrwą cię różo ,podepczą płatki
Zabronią ci patrzec na słońce
Zniszczą twą miłośc,oberwą kwiatki
Oziębią twe serce gorące

Bo kiedy płatki z rosy otrząśniesz
Wciąż będziesz nadal samotna
Choc dzisiaj w sadzie rośniesz radośnie
Pokochasz i będziesz zdradzona

Nikt cię różyczko tu nie przytuli
Choc płatki są twoją ozdobą
Ci co tulili to się pokuli
Nikt więc nie zajmie się tobą

Różyczka uschła z żalu nad ranem
Nie chciała już ranic nikogo
Serce jej pękło zbyt zakochane
A ptaki śpiewały wysoko.

109 551 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • 25 December 2012, 23:26

    Prześliczny wiersz!

    Podoba mi się.....

    Ja mam coś wspólnego z tą różyczką....

    Pozdrawiam miluśko:*

  • misiek45

    17 April 2012, 10:20

    Witam i pozdrawiam wszystkich autorów tekstów zalogowanych na tej stronie.