Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rewitalizacja zakończona

Wyremontowali dworzec
umarł w nim dawny oddech
pijacki gwar
i mocz w kącie
butelka po winie
i brud pod paznokciem
- już tego nie ma -

Niepewnie chodzi
pan z ochrony dworca
ma przy sobie gaz
i pałkę tonfa
kamizelkę odblaskową
i wojskowe buty
niech no wejdzie tu pijak
by zaszczać kąty

Ludzie mówią - jaki luksus
już nie ma tu bólu szarości
w kasie kobieta uśmiechnięta
a obok lalka
we fryzjerskim salonie...

(Dworzec PKP w Bolesławcu)

127 832 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!