Menu
Gildia Pióra na Patronite

...Powroty...

Wypuszczam razem z oddechem pragnienie
zaciągam się Tobą...
potem mieszam z tlenem

Razem z każdym słowem
wypowiadam Twoje imię..
Czuję Ciebie obok
choć nie ty stoisz dziś przy mnie

W każdym spojrzeniu
widzę Twoje spojrzenie
i zaglądam Ci w oczy
choć to przewidzenie...

Z każdym otuleniem kołdry
otulają mnie twoje dłonie
iskrzy wyobraźnia
od niej pościel płonie

I jesteś tu
choć już dawno nas nie ma
uciekają dni a
powracają wspomnienia

5430 wyświetleń
60 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!