Menu
Gildia Pióra na Patronite

wypełniony pustką

wypełniony po brzegi miłością
niespełnioną
żyje i oddycham…
choć istniejesz pod powiekami,
w sercu i ...codzienności
to … jak długo ?
można kochać z daleka ?
żyć w wyobraźni dotyku ust twoich ?
do zdjęcia twego mówić szeptem
i ...szeptu być spragniony…
w snach smakujesz zawsze inaczej ....
w oczach nadziei .....gaśnie nasz czas
na wilgotnych ustach twych kropla łzy mojej
spijmy te krople wspomnień naszych
nim zgaśnie nasz czas w oczach … nadziei
w których ukryte są marzenia
zostawiając kolejne ślady na … sercu
z którego wyje niepokój zagłuszając głos bicia …
chce utopić się w czułości którą dajesz…
zatracić się w porywie namiętności ....
i nie budzić się już nigdy....
szukając...dotyku rąk swojej wiary ......
marząc byś …
mnie ustami cudów świata gładziła
zamieniając smutek w kwiaty

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • Bogdan Z

    6 August 2010, 07:29

    :)

  • 6 August 2010, 07:27

    Ehhh, i co ja mam teraz powiedzieć?
    Zamilknę z uśmiechem na twarzy! :)

  • Bogdan Z

    6 August 2010, 07:24

    :) Ty już dawno mnie urzekłaś ....słowem pisanym :) ............

  • 6 August 2010, 07:11

    "szukają ...dotyku rąk swojej wiary ..."

    Urzekło mnie.

  • Bogdan Z

    13 July 2010, 07:24

    ach Ty to potrafisz ...aż ciary po plecach przegalopowały ....pozdrawiam Cię Bożanko :)

  • Bogdan Z

    10 July 2010, 15:10

    dzięki Aniu :)

  • 10 July 2010, 14:48

    piękny wiersz...choć tęsknota nawet ta trwająca latami potrafi umacniać miłość pod warunkiem że nie składa się broni...i choć szeptami o nią walczy.

  • Bogdan Z

    10 July 2010, 09:38

    tak myślisz Hanuś ?ja my ślę, że wszystko posiada swoją wytrzymałość ....miłość to ognisko ...grzeje gdy jesteś blisko ..... pozdrawiam Cię Hanuś :)

  • 9 July 2010, 17:54

    Genialny wiersz, pełen czułości i romantyzmu...
    delikatny jak płatek czerwonej róży...
    Pozdrawiam,
    M.

  • IBELLA

    9 July 2010, 17:18

    :)