Menu
Gildia Pióra na Patronite

ANGELIQUE CRUELTY : * Będzie Się Działo *

Wypchnął wieko spróchniałej trumny
od wewnątrz i pająki z niej wypełzły
ohydne a potem powstał on...

W oczach otchłań miał czarną
i przerażający horrror z nich wyzierał
a ciało jego uschłe do kości
przez demona straszliwego
życiem tchnione zostało i opętane.

W mieścinie tej niewielkiej
i w dolinie położonej katedra stała piękna
a mieszkańcy miasteczka często
do niej uczęszczali a najczęściej gdy dzwony
bić zaczynały o szóstej nad ranem.

Tego ranka mgła gęsta
w powietrzu się unosiła tak, że zasięg
ludzi wzroku do trzech metrów
się ograniczał a był to środek listopada,
czyli późna jesień lub jak kto woli,
wczesna zima.

Nagle, podczas mszy, we wrotach kościoła
postać się pojawiła koścista, straszna,
o włosach rzadkich i siwych
i w garnitur czarny ubrana i krokiem
powolnym zmierzać zaczęła w kierunku
głównego ołtarza, przez środek sanktuarium
przechodząc a każdy, kto spojrzał
na nią tylko w ciagu sekund kilku zgnilcem
się stawał i trupem bezwładnie padał.

Kreatura dotarła w końcu do ołtarza,
jeno trzydzieści trzy trupy wiernych
za sobą zostawiając i twarz w twarz
stanęła z duchownym, który z przerażenia
zamarł i skamieniał i jak
paralityk stał oniemiały.

Nagle demon opuścił suchcielca
i patrząc kapłanowi prosto w oczy
wniknął w niego i opętał jego ciało.

Kapłan jest najważniejszą osobą w miasteczku,
więc teraz będzie się działo...

A ciag dalszy nastąpi wkrótce.
Tak gdzieś za kilka dni, ale pewnie wcześniej,
gdyż teraz nawet nie myślę o wódce,
więc na pewno będzie mi się chciało...

PONAD STWORZENIEM -
'Wszechobecne Postrzeganie'.

http://www.youtube.com/watch?v=pa_t-RACeUU

19 853 wyświetlenia
285 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!