Menu
Gildia Pióra na Patronite

zakłopotanie

Wypatruję Ciebie, szukam oczami wyobraźni,
biegam bez wytchnienia po labiryncie wspomnień,
który piętrzy się bez końca w mojej głowie.

Natrafiam na Twoje czułe usta,
ich ciepło potrafiło rozgrzać mnie nawet w najmroźniejszą noc,
spoglądam głęboko w Twoje piękne oczy,
spojrzeniem swym przenikałaś mnie tak bardzo, że duszę Twą widziałem w nich otwartą,
będąc przy Tobie czułem, że świat mógłby trwać tak bez końca.

Magia jest wtedy kiedy splatamy dłonie,
łączymy się w gorącym pocałunku,
obejmujemy się tak jakbyśmy chcieli aby ten moment trwał wiecznie,
zupełnie tak jakbyśmy się bali, że coś Nas rozdzieli...

Wypatruję Ciebie, szukam oczami wyobraźni,
błądząc po niebie pełnym gwiazd,
pytając czy wskażą mi na powrót drogę do Ciebie..
biegając w chmurach... patrząc na Księżyc z nadzieją, że też na niego spoglądasz (choćby raz jeden tej nocy),
czuję się zupełnie znośnie, zupełnie jakbym był bliżej Ciebie...

Zawsze... gdy Ciebie wypatruję, gdzy szukam oczami wyobraźni,
wspomnienia napływają do moich oczu,
zupełnie niczym górski potok, który wezbrawszy, szaleje, i w tęsknocie przeradza się w wodospad...
Czuję, że część Twojej duszy pozostała we mnie,
czuję, że i ja oddałem Ci część swojej, bez której będąc daleko od Ciebie, zupełnie tak jak i Ty, jestem niekompletny...

4921 wyświetleń
30 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!