Menu
Gildia Pióra na Patronite

w ubogim słowie nie zmieszczę*

wypadasz mi z wersów
wprost w ramion
zacisze

ja trzymam nie dłońmi
słodycz przerażenia

a może ufam
mocno
tylko Bóg zna przyczynę

bo ty masz oczy niż ja
zieleńsze o niebo

___________________

*...z mojego wiersza "pewny"...

78 240 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • anna kowalczyk

    18 December 2012, 20:18

    ...wersalki...brak...łobuzie...:)...ale może wypoczywa na sofie...:)...i pływa...:):):)

    hmmm...:)

  • anna kowalczyk

    18 December 2012, 19:53

    ...nie wiem Adaś...;)...gdzieś wypadło mi z wersu...przerażone...;)

    _____________________________

    ...dziękuję wam moi drodzy, że jesteście tu...wśród moich liter...;)

  • Adamo85

    15 December 2012, 15:59

    A gdzie to ubogie słowo Andzia ?

    ;))

  • NieBoska

    20 November 2012, 19:48

    Wypadasz mi z wersów

    Wow ;) Jak cudnie napisany wiersz, ale to naturalne u ciebie Aniu, pozdrawiam ;)

  • IceCherry

    14 November 2012, 07:10

    Też bym chciała potrafić trzymać taką słodycz nie dłońmi ;)

    Przepiękny wiersz, aż przyjemnie czytać, pozdrawiam Aniu ;)

  • Efemeryda60

    14 November 2012, 03:48

    W tych zieleńszych oczach mieści się wszystko, z odcieniem nieba włącznie ;)

    Piękny wiersz Aniu.

  • AnnMaria

    12 November 2012, 16:44

    Perełka...

  • skrobek

    11 November 2012, 19:19

    Niebanalna liryka :)

  • 11 November 2012, 19:04

    ...będę monotematyczna ;)))
    Aniu... jak zawsze... piękny i wyjątkowy wiersz :)))
    I wrócę tu nie raz i nie na chwilę... takie słowa zawsze są mi wyjątkowo bliskie... :)))

    Miłego wieczoru :)))

  • OGRODY-MARZEŃ

    11 November 2012, 19:01

    Mało słów,a tyle treści,coś pięknego