Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Wyobraźnia spowalnia jesienią
Przebija bylejakość kolorów
Nie szukam więc sensu
W przypadkowo iskrzących kroplach
Gdy w odruchu dobroci czy łaskawości
Słońce wyrzuci promyk czy dwa
Razy ... są skąpe i ulotne
Gdzież tu czas na wyobraźnię?
/12.11.2016/

4490 wyświetleń
40 tekstów
1 obserwujący
  • Odys syn Laertesa

    14 October 2021, 10:28

    Nie ma czasu na wyobraźnię... tam gdzie szybko trzeba ubrać w słowa (oprawić w ramkę) tajemnicę. Zanim zniknie (zostanie zapomniany) sens - towarzyszące (na chwilę) uczucie "przyjemności" obcowania z pięknem.
    Paradoks potrzeby zachowania "na pamiątkę" tego czego zatrzymać się nie da.
    Pozdrawiam ✋

  • kukaczka

    13 October 2021, 17:32

    ..cały czas,
    między tamtą a tą chwilą 🍁

    • igosia

      13 October 2021, 18:31

      ten czas ...