Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bajka ogrodnika

Wyobraziłem sobie taką wioskę,
Której mieszkańcy przestali
Wierzyć w diabła i służyć mu,
Więc przemienili chciwość w grudniki.

Księdza, który też ich zrozumiał
I radosny wstępował na ambonę,
Żeby mówić kazania o miłości
I szczęściu, których był świadkiem.

Diabła, co nie miał nic do roboty.
I wrócił do swojego początku.
Szeptał nam z Aniołem Stróżem
Myśli o czynach serdecznie dobrych.

297 724 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!