Menu
Gildia Pióra na Patronite

O niczym

Wyobrażenie nie jest dalsze
niż Twoja fantazja
o Mistrzu
ze złota stworzony
jak mamona
w posągu
Twoja wartość
mniejsza
z każdym wydanym groszem.

Ludzie wykorzystują
nawet umarłych
z majątków
czego się
spodziewasz po pustce w sercu?

Zagłuszasz świat
pracoholizmem
wymieszanym z krwią i alkoholem
analogowo.

Wierzysz w miłość z wierszy?
Zaprzedajesz duszę zwierzęciu?

Nie kupuję Ciebie.
Póki się nie odratujesz
będziesz trącał swoją dumą.

Zabłyszcz mi okiem
pociągnij językiem
i pomaluj białą prawdą
moje usta
- porozmawiamy.

22 527 wyświetleń
262 teksty
48 obserwujących
  • Alicia Slob

    13 July 2015, 22:40

    alez glebokie przenikliwe , prawdziwe