Menu
Gildia Pióra na Patronite

muzyka

wyobraź sobie wulkan z tysiąca innych wezbrany
wstrząsy opętane jarzmem uniesienia
tak ze mną się dzieje gdy otwieram bramy
muzyki która we mnie buduje spełnienia

poczuj jakby słonce okalało ciebie
od koniuszków palców aż po górne członki
tak muzyka we mnie tańczy baletnicą
subtelną finezją atakiem gorączki

niebo w swym błękicie tonie w mojej głowie
w ustach słodycz miodu diabelskiej pasieki
lewituje umysł dogonić nie mogę
obrazów mych myśli spod drżącej powieki

w rozkoszy dramaty wciągają mnie nuty
chwila swym pokarmem mą świadomość burzy
ukojone zmysły tworzą Atlantydę
którą piękno z duszy na dźwiękach wynurzy

spijać rosę dźwięczną z tworów wyobraźni
namaszczać swe zmysły muzy narkotykiem
połączyć reakcję pozytywnych myśli
otulając siebie doczesnym zachwytem.

43 931 wyświetleń
511 tekstów
16 obserwujących
  • Leid3210

    27 January 2012, 14:02

    pieknie

  • Elizabetta

    4 January 2012, 17:58

    Super cudny wiersz!:) Lubie wiersze o muzyce, bo muzyki mogłabym słuchać w nieskończoność:) a tak ją ładnie opisałeś, że, jestem pod wrażeniem wielkim:)