Menu
Gildia Pióra na Patronite

w moim magicznym domu

wymykam się do odrębnego świata
nikt o nim nie wie i się nie spodziewa
wymykam się cicho po kryjomu
nikt tam nie ma swojego wglądu

mam taką odskocznię własną
tutaj nikt mi nie przeszkadza
i w chęciach nic nie ogranicza
oddaję się cała bez granic
tylko tutaj nic mnie nie zniechęca

tylko w niedostępnym świecie
jestem sobą nie kryjąc prawdy
w wersach napisanych w emocjach
w nudnej monotonii nie ściemniam

niczego co mogłoby być nonsensem bez końca
w codzienności poszukuję niuansów
w brzydocie obecnym tle wydarzeń
curriculum vitale analizuje wariograf

93 740 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!