Menu
Gildia Pióra na Patronite

rzeczywistość budzi sen

wymieniają kolorami kiedy nagle
uzmysławiasz sobie
iż szarość też piękna jest

jawę otula słońce
w czasie gdy pada deszcz
zachwycasz serce tęczą

pod strumieniem z nieba
w jego promieniach
jak między laserami

tańczysz
suknia przylgnęła do ciała
podkreślając każdy jego ruch

dłonie falują odsączając wodę
poczynając od włosów
spływa choć nie osusza

nadal nawilża cię
pachniesz bukietem lata
podarowana róża

przekonuje o uczuciach
jakże pięknie w tej scenerii deszczu
jawa to twój spełniony sen

Krystyna A.Sz. 31.07.2018r.
wiersz publikowany w Antologia 2 ''Natchnieniem napisane''

70 114 wyświetleń
953 teksty
61 obserwujących
  • Cris

    7 August 2019, 23:49

    Miło.
    Serdeczności zasyłam :)

  • Naja

    6 August 2019, 12:21

    Można się unieść... :-)))

  • 6 August 2019, 11:45

    Pięknie i nastrojowo. Pozdrawiam!