Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~*~Wiatr~*~~

Wykłócam się z wiatrem
Że jest zbyt porywczy
Że dumny niewdzięcznik
Jak Conan zdobywczy

Chętnie bym tańczyła
Z tobą polkę żwawą
Lecz ty szarpiesz ręce
Na lewo i prawo

Wycisz się na chwilę
Powiej lekkim chłodem
Nie bądź jak huragan
Co zmienia pogodę

Daj mi różę wiatrów
Co wiatry zaplata
Bym mogła cię wysłac
W cztery krańce świata

Wiatr jakby nie słyszał
Zaczął hulac w lesie
Echo w mig uciekło
Po polach go niesie

Ucichł wiatr zmęczony
Na górskim przesmyku
Lekko mąci fale
W źródlanym strumyku

Wygasł temperament
Co w wicher go zmieniał
Gdy był on wietrzykiem
Nikt go nie doceniał

Lecz hola mój wietrze
Nie bądź tak swawolny
Gdybyś jednak nie wiał
Przestał byś byc wolny.

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    25 February 2013, 23:04

    Bardzo mi miło że jeszcze nie zamęczyłam Was swoimi wierszykami i zaglądacie do mnie ,dziękuję ♥ za miłe opinie ,wpisy do zeszytów i fiszki-pozdrawiam na dobranoc:))

  • słoneczniki

    25 February 2013, 22:13

    Wspaniały, lekki wiersz.

  • panifloyd

    25 February 2013, 17:53

    Piękna twórczość
    Pozdrawiam :)

  • Pechowa_

    25 February 2013, 16:07

    Ach Aguś... Tobie wena to nigdy się nie skończy! :)
    Piękny wiersz.. Ty wiesz że do Ciebie zagladac zawsze będę :)

  • 25 February 2013, 15:49

    Piękny wiersz, jak zawsze:)
    Bardzo lubię Pani Twórczość.
    Pozdrawiam miluśko:)

  • 25 February 2013, 13:07

    Piękny.
    Pozdrawiam. :)

  • miramija

    25 February 2013, 07:43

    Dla Ciebie Agnieszko wszystko potrafi być natchnieniem, zawsze jestem ciekawa o czym napiszesz kolejny wiersz :) pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

  • kruk55

    25 February 2013, 00:20

    Maleńki ruch powietrza, zaledwie tchnienie
    Dzisiaj wśród Twych słów zrobił poruszenie
    - wiersz o wietrze podoba się szalenie :)