Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znaczenia są ważne

Wyjmuję z szuflady wiersze
prawdziwe i kicze
mieszam
mój rytuał powszedni.
Powstaje mikstura
arcydzieła z podróbką.
Ambitna kartka papieru
odmawia posłuszeństwa.

Odgryzam palec boży
z malowidła Michaela Anioła.

Dziś napiszę wiersz
własnym palcem na piasku.

10 477 wyświetleń
100 tekstów
2 obserwujących
  • oszi3

    19 February 2021, 11:47

    AUTORZERCA!:P smacznego...