Menu
Gildia Pióra na Patronite

W Boże góry

Wyjedźmy na południe
Lub ku zachodowi
W góry Wagnera
I Straussa modre przestworza
W Góry Hercu
W Alpejskie doliny
Bacha i Beethovena
Skaliste rozpadliny
By wjechać na płaskowyż Bizeta
A potem zakręcić Mozartem
Walcem wokoło Wiednia
I skoczyć do Italii na cyrulika
Do Wenecji posłuchać Figara
A potem powrócić do Polski
Na Chopina Lutosławskiego
I współczesnego nam Kilara

To poprzez me uszy
Kłaniam się tobie Boże
I klęczę przed Twym wiekuistym
Dzieła majestatem

76 451 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!