Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wojenko.

Wyjechałeś tak nagle Mój Miły,
Nie czas, lecz wojna Nas zniszczyły.
Kiedyś kochałeś, walczyłeś i byłeś,
uczuć mych się nigdy nie wyzbyłeś,
tak długo się broniłeś.
Oj Wojenko Wojenko,
Tyś nie moją Panią ,
Chłopca mi zabrałaś ,
Czym mnie ukarałaś?
Szukałam całe dnie, miesiące, lata.
Bolała mnie Miły twa strata.
Cierpiała za ciebie twa mama,twój tata.
Przyszła wojna - śmierć z rąk kata.
Oj Wojenko Wojenko,
Tyś nie moją Panią ,
Chłopca mi zabrałaś ,
Tak mnie ukarałaś.

287 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
  • Cris

    1 January 2020, 10:43

    z podobaniem czytam
    :)

  • yetick

    29 December 2019, 01:41

    Tekst jakby do piosneczki z gatunku folk, naturalny i ciepły w odbiorze..
    Fajnie jest :)

  • kuloodporna

    28 December 2019, 21:24

    Ładny ....taki ach ....:) nostalgicznie ach , ach ...pozdrawiam ciepło :)