Menu
Gildia Pióra na Patronite

wyjdź
proszę…
zostaw mnie dziś z mą słabością

nie chcę byś smakował
kolejną łzę goryczy
sączącą się z upadłego marzenia

niech cisza
uspokoi
szalejącą duszę

w cieniu
chłodzie rozczarowania
ocalę spojrzenie mglistą mgłą przykryte

I kiedy motyle
szeptem swych skrzydeł
obudzą nadzieję
pozwolę ci wciąż trwać przy mnie…

49 566 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • katjaa

    22 October 2012, 19:05

    cudowny, piękny...

  • Gaia

    22 October 2012, 18:56

    Są takie łzy, których nikt nie powinien oglądać.
    Subtelne wersy :)

  • słoneczniki

    22 October 2012, 16:14

    Dziękuję Wam kochani za zrozumienie i te ciepłe słowa.
    Niezmiernie mi miło, ze zaglądacie w me skromne progi.

    Pozdrawiam serdecznie każdego z osobna.

  • misiek45

    22 October 2012, 16:04

    Czasem wolimy opłakiwac nasze niespełnione marzenia w samotności-pozdrawiam serdecznie :)

  • miramija

    22 October 2012, 14:16

    Chyba wszyscy czasem potrzebujemy "przegryźć" się z czymś w samotności... bardzo ładny wiersz... pozdrawiam :)