Menu
Gildia Pióra na Patronite

W każdym momencie

Wyjdę dziś do świata
tylko po to
by świat przyszedł do mnie
na kawę

Umknę chwili
z zaskoczenia troszkę
by trwać sam na sam
z nieskończonością

I choć to tak proste
to zdobędę się na trud
by niespodziewanie zawitać
poza granice uniesienia dłoni

A potem schowana
na widoku
ucieknę znów
w muśnięcia włosów
i szelest palców
u stóp
własnej rzeczywistości

10 098 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących