Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kozaczek w koloratce

Wybrał miodku przy przegięciu
ujął pannę przed wydęciem
u Tereski wodził wodze
na wypasie brał pod nogę

Czary czynić kazał kozak
i to kiedy -w dzień królowej
Naszej Polskiej Częstochowskiej
oraz w święto Konstytucji

Baty trzymał butny kozak
nad winnicą przy stodole
Romuś był mu za wasala
-Stanisławy za kompany

Śledzić trójki kozak kazał
aż w Lublinie -przed maturą
i zabraniać marszy z synem
matce która przeszła zawał

Wcześniej otruć wraz ją kazał
aż z Wieliczki truciznami
spotkań z synem też zakazał
niby kuzyn -Judasz kozak

Tak mu radził od sitarzy
i od krzyża znalezienia
zanurzony w starej gwardii
czarny bubel z czerwonymi

7577 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!