Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kto zawinił?

Wygwizdany
przez wiatr
matka to szmata
w melinie
gdzie okno
nad tłustym brukiem
zwyrodniałe patrzy od rana

Pół litra
kosztuje nieco drożej
niż w sklepie
a tanie wina
idą lepiej

Syn pocięty
w morskie fale
może przez matki zaniedbanie
a gwiazd kropki
pod oczami trwałe
wabią komary głodne
brunatnymi łzami

marka

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 9 June 2010, 09:18

    Brutalna rzeczywistość. Pozdrawiam Marko

  • motylek96

    8 June 2010, 22:44

    Podpisuje się pod każdą wypowiedzią

  • Piłkareczka*

    8 June 2010, 20:32

    Świetny :)

  • 8 June 2010, 18:51

    Smutna rzeczywistość...

  • Bezsens

    8 June 2010, 18:03

    Twoje wiersze zderzają się z poczuciem pięknej rzeczywistości.
    To jest to !
    Plus.