Menu
Gildia Pióra na Patronite

za zasłoną

wyglądam jak pierwszej zimy
tej chwili
kiedy ucichnie świat
przyspieszą serca zegarów
rybacy naszych snów
wsiądą na świetliste łodzie

zdawało mi się że przyszedłeś
na chwilę ucichł wiatr
słyszałam moje imię
już zakładałam płaszcz

zaskrzypiała tęsknota na schodach
ktoś czekał zbyt długo w bramie
już chciałam Cię zatrzymać
to tylko cienie w ogrodzie

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • 30 December 2020, 16:23

    tak tylko chyba się zdawało
    lecz po kim echo powtarzało imię
    i skoro cie.nie było wcale
    to kto zostawił cienie tak znajome

    Madź, wybacz profanację, ale samo mi się nabazgrało. :)

    od scorpion, Adnachiel, Naja
  • Adnachiel

    30 December 2020, 12:11

    Twój zaczarowany, tajemniczy ogród...
    Jeśli miałbym tysiące dróg przejść, to tylko po to, by ścieżkę odnaleźć prowadzącą właśnie do tego miejsca.
    Wszystko uchwyciłaś w nim, co cenne dla mnie. Co sensu nabiera jak kolorów najbarwniejszych. I teraz znów się zamilczałem. Kawa wystygła. Mam to po Tobie :)

    Miłego popołudnia! :)

  • scorpion

    30 December 2020, 11:53

    Zbyt dobrze odnajduję się w tym wierszu...