Menu
Gildia Pióra na Patronite

biała droga

wyglądam cię
z nie pierwszą już gwiazdką
i czekam na złość zegarom
choć dlaczego
sama już nie wiem

przyszła zima
a wokół mnie
tak dziwnie ciepło i jasno

choć uginam się pod własnym milczeniem
jak dumne świerki
pod śniegiem

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    26 November 2014, 14:19

    nie da się ukryć

  • giulietka

    26 November 2014, 13:19

    fajnie jak ktoś tu się odnajduje w tych moich zaspach, dzięki

  • giulietka

    21 November 2014, 20:55

    Dzieki, Lila;)

  • giulietka

    21 November 2014, 19:23

    Onejko, bajkowa ta zima zwłaszcza u mnie na Podlasiu, więc nie mogłam się oprzeć... ;)

    Joasiu, bardzo przypadł mi do serca Twój komentarz, zwłaszcza końcówka, dziękuję:)

    M., taki uśmiech topi wszystkie śniegi... ;)

    Pozdrawiam Was ciepło z mojej Narnii ;)

  • Adnachiel

    21 November 2014, 18:43

    Jak zwykle, pozostaję pod wielkim wrażeniem.
    Ale uśmiech zostawiam :)

  • onejka

    21 November 2014, 09:01

    Nie wiem co napisać, tęsknoty tu sporo, ale i radości w tym co jest ciepłe i jasne. Zatęskniłam za białą zimą i za kimś też, dzięki Ci M. :)