Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chcenie

Wygaszam siebie jak ekran
Zostawiam ślad zagubiony
Sen dotknie skrawka tych ran
Co kawałkami jest kruszony

Dzień już światła nie wnosi
Przychodzi szarość i ból
Uśmiechu już twarz nie znosi
Wszystko to rana i sól

Ciężko jest podnieść wzrok
Otrzepać niechęć i nicość
Unieść chęć i zrobić krok
By nastał dzień i wszystkość...
************************

276 122 wyświetlenia
2562 teksty
190 obserwujących
  • sprajtka

    1 October 2012, 18:48

    Zapraszam:)

  • luterin

    1 October 2012, 18:43

    Ha, ha...Sprajtko zaciekawiłaś mnie swoimi wierszami, wrócę jeszcze na spokojnie :))

  • sprajtka

    1 October 2012, 18:33

    Oj dziewczyny, zawstydzacie mnie...

  • agniecha1383

    1 October 2012, 18:20

    Ależ to piękne sprajtko...zatrzymuje...pozdrawiam:)

  • sprajtka

    1 October 2012, 18:04

    Dzięki, że zajrzałaś:)

  • luterin

    1 October 2012, 18:03

    "By nastał dzień i wszystkość"...Sprajtko, dobrze, że zajrzałam tu dziś.

  • 9 July 2012, 07:59

    ;)

  • słoneczniki

    9 July 2012, 07:11

    Podoba mi się

  • 8 July 2012, 07:34

    kapelusze są bezcenne czasami... te parafrazujące podświadomość na allegro także

  • 8 July 2012, 07:29

    miło mi że masz poczucie humoru F) subiektywnie ukrywającą odpowiedzialność w podtekście , ubiegłego poranka