Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Wygaśnięcie"

Spływa po mnie woda, przecieka mi plandeka,
słyszę piski zwierząt, a trasa wciąż daleka,
coś stoi na mej drodze, pod mostem jakaś biba,
jestem bardzo głodna na obiad będzie ryba,
wyrzuty sumienia spływają jak ta woda,
ryba nie ma uczuć, wiec dziś mi jej nie szkoda,
w przyczepie mam zwierzęta, jadę do ubojni,
lecz w głębi serca płaczę, bo śmierci nie są godni,
stworzenia, które uwięziłam się udomowiły,
smutno by mi było gdyby już nie żyły,
mnie przy życiu trzyma tylko świeża trawa,
razem z taką rybą, niezła to potrawa.

[Wiersz inspirowany filmem Parasites (2016)]

2069 wyświetleń
34 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!