Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka oto sytuacja

Wydrapałaś we mnie nów
i jak rogal
kołyszę się sennie
w fotelu bujanym

Zlizałem kolor z jesieni
wczorajszym zdjęciem tak szarym
jak chrystusowy gwóźdź
powleczony rozpaczą

Przestaliśmy spotykać się
spojrzeniami
i tylko ta dzicz
w obrazie
porzuconego cmentarza
z pulchną rewolucyjną gwiazdą
czerwoną
zamiast nadziei zmartwychwstania...

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • 14 December 2018, 22:38

    Mocne, ale u Ciebie nie można czegoś innego oczekiwać.
    Dobranoc. :)